Backarnas FF
Fotbollsföreningen på Kirseberg!
Välkommen till fotbollsklubben för tjejer på Kirseberg!
Backarnas FF - Kirsebergs lilla fotbollsförening där det ska vara roligt att spela fotboll!

Vi har fotbollsskola, flicklag, damlag och seniorlag!

Välkommen att spela hos oss!
Mer planyta åt folket! Medborgarförslag om att utveckla grusplanen med biytor.
2020-10-06 15:58
Fyra stycken 5-mannaplaner på välskött naturgräs och en uppfräschad och fungerande grusplan är förslaget som arbetsgruppen har. Illustration: Stefan Skogmark

En arbetsgrupp med personer från både Backarnas FF (Jonas von Nolting och Bodil Johansson) och BK Flagg (Stefan Skogsmark och Håkan Thuresson) har tagit fram ett förslag till Malmö stad för att föreningarna och deras verksamhet ska kunna utvecklas. Konstgräs hade varit lockande för grusytan, men det är inte aktuellt enligt uppgifter från kommunen. Här nedan kan du läsa förslaget. Nu ska det först godkännas men snart kan du rösta! Återkommer med länk när det går.

Så kan vi göra Dalhems IP:s grusplan till en myllrande plats för barn, ungdomar och alla andra som vill röra på sig.

Grusplanen vid Dalhems IP är i nuläget illa underhållen och används sparsamt. Samtidigt är fotbollsklubbarna på Kirseberg i stort behov av mer träningsyta och även Kirsebergsskolan har behov av en närliggande utemiljö för utomhusidrott och lekar. Här kommer ett förslag på hur man kan förändra planen så att den ger större nytta till invånarna i Kirseberg och därmed även till Malmö stad.

Bredda ”gröningen” längs med Dalhemsgatan och Kronetorpsgatan så den blir till minst 3 användbara 5-mannaplaner naturgräs som sköts med kontinuerlig vattning, klippning och övrig normal planskötsel.

Fräscha upp och underhåll grusplanen. (Grus 2.0). Om det är nödvändigt, för att kunna anlägga 5-manna-planerna med naturgräs, minska grusytan något. Viktigt att det är en stor träningsyta – inte att den har exakta tävlingsmått.

Kirseberg är en stadsdel som växer mycket nu och kommer att fortsätta att göra det under lång tid.

Det är också en del av Malmö som är blandad på riktigt. Dalhems IP är en naturlig mötesplats där alla olika människor möts och vi alla pratar det internationella språket FOTBOLL. En miljö där de socioekonomiska förutsättningarna inte är lika påtagliga för hur man ska lyckas eller inte.

Backarnas FF och BK Flagg, som har sitt ”hem” på anläggningen, märker en kraftig ökning av barn och ungdomar som vill spela fotboll i föreningarna. Men gräsytan på A-planen räcker redan nu inte till och vi vill inte säga nej till nya spelare.

Närliggande skola och fritidsgård har också allt att vinna på att grusplanen med biytor blir funktionellare, mer attraktiva och inbjudande.

Kul i Malmö med F05/06-tjejerna som tränare
2020-08-03 21:38
Denna vecka håller tjejerna i 05/06-laget i fotbollsträning för 6-11-åringar!
Detta är en del av Malmö Stads fantastiska ”Kul i Malmö”-aktiviter så det är alldeles gratis.
Så säg till din dotter, lillasyster, kusinen och granntjejen att komma och vara med! 1 timmes fotbollskul med start kl.10.00, 11.15 och 12.30!
Välkomna!

Mer info hittar ni här: https://kulimalmo.se/aktivitet/fotboll-bara-for-tjejer/2020-08-04/?fbclid=IwAR3VG5y6kzBmAYjJTTpmdp_CE1avoORbaLcsvSopcCwn14mnnXt4m8txj6Y

Serien inställd - då arrangerade damlaget Robinsontävling!
2020-04-26 21:04
Lördagen 25 april 2020 skulle bli en stor dag i Backarnas FFs historia. Damlaget skulle inte bara ha hemmapremiär i. Div 4 - de skulle ta emot Malmö FF som till denna säsong nystartat sin damverksamhet. Pga det rådande läget ställdes serien dock in. Våra spelare gjorde det bästa av situationen och styrde ihop en Robinsontävling. Lag Nord, Syd och Gränslandet gjorde upp på olika platser i Malmö och sammansvetsade laget.

Vi håller ut ytterligare och hoppas på att våra damer får spela den efterlängtade matchen mot Malmö FF vid annat tillfälle. För kom ihåg - allt under 25-0 är en bragd!
Hur påverkar coronaviruset Backarnas FF?
2020-03-16 13:30
Sportens värld är sedan länge påverkad av spridningen av coronaviruset, och nu kommer det även att direkt påverka oss i BFF. Alla STU-samlingar (gäller F14), tränarutbildningar och domarkurser i Skåne FF:s regi är inställda, berörda deltagare ska ha meddelats personligen. Skånska fotbollsförbundet har också gått ut med riktlinjer att ställa in alla matcher och träningar inomhus.

För vår del innebär det att vi kommer ställa in fotbollsskolans träningar och fysträningarna för damlaget samt 05/06. Hur länge detta gäller vet vi inte i nuläget, men vi kommer att meddela alla berörda när läget ändras. Utomhusträningar och matcher utomhus påverkas i nuläget inte, utan de fortsätter som vanligt. Förstås ska man ändå alltid tänka på hur man själv ska agera för att minimera risken för smitta.

Det kommer mycket information nu från olika instanser, så det kan hända att det kommer nya bud inom kort. Men, just nu är det alltså utbildningarna och våra inomhusaktiviteter som påverkas.

Vänligen,
Jonas von Nolting
Backarnas FF
Grattis Saga, Saga och Zaklin!
2020-02-10 19:30
Zaklin och Saga under premiären för MFF F06 lördagen 8/2.
Tre av våra spelare blev under uppehållet klara för Malmö FF och deras nya flicksatsning. Vi önskar lycka till och skickar ett stort grattis till våra tre superduktiga tjejer Saga (F07), Saga och Zaklin (F06)!

Kör hårt tjejer!
BFF 05-06, 10/02 19:34