SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Backarnas FF
Fotbollsföreningen på Kirseberg!
Årsmöte 2020 26/2 kl 18.30 Klubbstugan Dalhem
Dagordning


1. Mötets öppnande

 2. Fastställande av röstlängd för mötet

3. Val av ordförande och sekreterare för mötet

4. Fråga om mötet har utlysts på rätt sätt

5. Val av protokolljusterare och rösträknare

6. Fastställande av mötets föredragningslista

7. Styrelsens verksamhetsberättelse för senaste året

8. Styrelsens förvaltningsberättelse (balans- och resultaträkning) för det senaste räkenskapsåret

9. Revisorernas berättelse över styrelsens förvaltning under det senaste verksamhets- räkenskapsåret.

10.Fastställande av resultat- och balansräkning.

11. Fråga om ansvarsfrihet för styrelsen för den tid revisionen avser.

12. Fastställande av medlemsavgifter

13. Fastställande av verksamhetsplan samt kommentarer inför budget för det kommande verksamhets- räkenskapsåret.

14. Behandling av styrelsens förslag och inkomna motioner

15. Val av

a. föreningens ordförande

b.Halva antalet av 4 övriga ledamöter i styrelsen för en tid av 2 år

c.2 suppleanter till styrelsen för en tid av 1 år

d.2 revisorer jämte 2 suppleanter för en tid av ett år. I detta val får inte styrelsens ledamöter delta.

e.3 ledamöter till valberedningen för en tid av 1 år, av vilka en skall utses till ordförande.

f. Beslut om val av ombud till SDF-möten (och ev. andra möten där föreningen har rätt att representera med ombud).

16. Övriga frågor

17. Mötets avslutande

Verksamhetsberättelse

Verksamhetsberättelse Backarnas FF 2019


Klubben har under säsongen 2019 haft 5 st lag i seriespel. Vi har haft bra tillströmning i alla flicklagen, ungdomslagen  samt fotbollsskolan. Den stora händelsen under 2019 var att vi startade ett damlag igen med serielspel i division 4.Laget har kämpat sig igenom sin första säsong med gott humör och stora suppotrterskaror.


Man har även startat ett Old girls gäng som kallar sig Dam dam och som snabbt har vuxit till 20-25 aktiva. man tränar än så länge en kväll i veckan och siktar på korpserien.


Klubben genomförde den årliga träningshelgen i Gydarp, och det blev lyckat som vanligt tack vare tränarnas och föräldrars insatser. Vi kunde dock konstatera att klubben nog har vuxit ut Gydarp nu, och vi har därför börjat leta efter ett alternativ till 2020.


På nationaldagen så var det dags för Backakarnevalen. Vi grillade och sålde korv, hade kafe med kakor och våfflor, hoppborg och doppa tränare. Vädret var toppen och försäljningen gick bra. Alla tjejerna var på plats och hjälpte till så gott de kunde. Även damlaget.


Martin Persson och Bodil Johansson har gjort ett gediget jobb med upphandling av en ny leverantor när det gäller träningskläder och träningsmaterial. Detta har mynnat ut i att klubben kommer att skriva ett trepartsavtal med en webbaserad sportbutik  som heter Tifosi samt Craft.


klubbens ekonomi ser bra ut. Medlemsavgifterna har ökat på grund av fler medlemmar, och kiosken i klubbstugan har också gått bättre än tidigare. Backakarnevalen gick bra och vi har även skrivit avtal med en del sponsorer.


Hösten avslutades med att tränarna och styrelsen var på restaurang  i Malmö för en bit mat och tävlingar i bland annat shuffleboard.


Vid tangenterna - Ordförande Niklas Schalin


Fotbollsskolan 2019


Jag Sara tog över som tränare tillsammans med ungdomstränarna Agnes och Tindra feb 2019. Det var då nio inskrivna i fotbollskolan som snabbt ökade till arton och senare upp till tjugofem deltagare. Idag är det tjugoen registrerade medlemmar på fotbollsskolan och vi är ca arton spelare varje träning, ofta någon ny tjej som provar på. Ungdomstränare Josefin anslöt till utomhussäsongen.


Vi har delat in tjejerna i två grupper men ofta haft en gemensam uppvärmning. En grupp med tjejer födda -12 som Agnes och Tindra ansvarat för och övriga tjejer med mig och Josefin. I augusti deltog tjejer födda -12 tillsammans med Agnes och Tindra i en utomhuscup i Uppåkra. I november deltog vi med två lag i motsvarande inomhuscup i Uppåkra. Uppslutningen var då lite liten men kämpaandan och glädjen stor bland de tjejer och föräldrar som deltog. Inomhussäsongen har haft lika stor uppslutning och vi avslutade terminen med att visa upp klubbstugan, lagfotot och bjuda på quiz och fika. 2010/2011 Backalirarna  2019

 

Vi har under året utökat träningen till två dagar i veckan och börjat med seriespel. Seriespelet har varit väldigt givande och lockar verkligen fram det bästa ur varje spelare. De har gjort väldiga kämparinsatser och visar laganda, riktigt kul att se. Vi var med på gemensamma lägret i Gydarp som alltid är lika kul samt några cuper. I höst har det tillkommit ett gäng tjejer som kommit in bra i gruppen. Vi är nu 27 tjejer i laget och snittar över 20 st per träning. Under hösten har tjejerna via en omröstning valt ett namn till vårt lag vilket blev Backalirarna. Vi ser framemot 2020 och spel enligt 7 manna.


Tränarna 
Backarnas FF lag 07/08 2019

Under året har laget haft samma tränare som hösten 2018, Emmy Abrahamsson och Emily Lindell

Lagledare har varit Per Dahl.

 

Vi har under året tränat på tisdagar och torsdagar. Under sommaren har det varit utomhusträning på Dalhems IP mellan 17.30-19.00. Under vintern har vi tränat utomhus på Kirsebergs IP mellan 18.30 och 20.00

 

Truppens storlek har varierat under året, med en stark tillväxt under hösten. Truppen är därför lite större vid årets slut än vad den var vid årets början.

 

Årets började med några träningsmatcher i snöslasket. Det riktiga matchspelet började med en försäsongs-cup i Lund, ”7-mana kickoff”. Mycket var nytt efter vinterns träning.

Seriespel började under våren. Det var många spännande matcher där flickorna kämpade väl. Vissa matcher avgjordes först i slutminuterna, så till nästa år ska vi bli ännu bättre på att kämpa ända in i kaklet.

 

Under året har vi också haft träningsläger i Gydarp, tränat på Toughest LAB och haft en mysig avslutnings-fest i klubbstugan med översovning.

 

Sammanfattningsvis har det varit ett bra och intensivt år med mycket nytt folk i laget.

2020 är planen att vårt lag ska fortsätta med seriespel, vi hoppas på många spännande matcher!

 

Per Dahl, lagledare 07/08 


Verksamhetsberättelse 2019

BFF 05-06


Vår trupp har växt ytterligare under året, för närvarande har vi 33 spelare vilket gör oss till en av de största 05-06-trupperna i Malmö. Ett antal spelare har kommit till oss från andra lag, av lite olika anledningar, men vi ser det ändå som ett kvitto på att vi lyckats hitta rätt balans mellan det sportsliga och det sociala. Ytterligare ett kvitto är att det tillkommit flera spelare som inte spelat fotboll innan och verkar trivas!


Vi har rönt stora sportsliga framgångar med vårt 06-lag som tog sig till slutspel i vintercupen och sedan vann serien obesegrade. Under hösten spelade vi därför i B-serien där matcherna blev jämnare men vi fortsatte göra bra ifrån oss.


05-laget har utvecklats mycket men möter svårare motståndare och har därför inte lyckats lika bra poängmässigt. Trenden är fortsatt uppåtgående och vi ser mycket fram emot 11-mannaspelet som vi tror kommer gynna oss. Flera nyförvärv och ytterligare 06-or som dubblerat kommer också att bidra till utvecklingen.


05-orna fick samtliga chansen att delta i Skånes Fotbollsförbunds regionala läger, STU. 10 spelare nappade och gjorde mycket bra ifrån sig. Parallellt med detta hölls tränarutbildning som var mycket givande.


Bägge lagen har också deltagit i ett par cuper vardera.


Vi deltog på Gydarpslägret vilket som vanligt var mycket uppskattat, vi har gått på Rosengårdsmatcher och haft andra sociala aktiviteter.


Årets stora händelse var besöket av det amerikanska fotbollslaget från Owatonna under sommaren där delas spelare bodde hemma hos oss under några intensiva dagar. Vi har jobbat på Toughest, sålt saffran och kakor och haft loppisar med målet att vi ska åka till USA i framtiden.


Tränarstaben bestod av Magnus, Jonas och Martin och kommer att fortsätta så. Bodil har fortsatt sköta lagledaruppdraget med bravur, även andra föräldrar har varit engagerade i olika evenemang. Magnus har gått tränarutbildning C. Vi har under hösten fått en ny SUP-instruktör, Mats Malm som har deltagit på några träningar under hösten och kommer fortsätta med det under våren. Vi tror mycket på det konceptet och hoppas kunna utvecklas ytterligare som tränare.


Vi går en spännande vår till mötes med 11-mannaspel för F15 och STU-läger för 06-orna. Vi har planerat in en cup i Sölvesborg med övernattning för bägge lagen och ser fram emot klubbens läger under våren. Om tiden tillåter kommer åtminstone en av tränarna att gå Tränarutbildning B under året.


Damlaget - Malmögäris


2019 kickstartade med en inomhuscup i början av januari. 8e mars hölls en träningsmatch mot Presidentas Malmö FC för att uppmärksamma Internationella Kvinnodagen, dagen avslutades med en gemensam fest på Moriskan.

I slutet av mars åkte laget på en helgs träningsresa till Skanör.

I början av april startade seriespelet i division 4. I juni startade sommaruppehållet som pågick fram till augusti. Tränare Madeleine lämnade laget, och ersattes av Linn som nu är i tränarlag med Felicia.

Sista matchen för serien var i oktober. I December flyttade laget från Dalhem till Kirsebergs IP pga att planen inte gick att spela på längre. Sista helgen innan jul tog laget uppehåll. Laget har strävat efter att vara 30 i truppen, men det har ibland varit färre pga avhopp. Detta har lett till att laget lånat spelare från flicklagen till vissa matcher för att inte behöva lämna walkover. Laget har samlat ihop en hel del pengar genom saffransförsäljning och sponsorer.

Vi ser fram emot ett händelserikt och roligt 2020!


Dam dam

Vi var ett gäng något äldre damer som var och kollade på damernas första hemmamatch den 23 april 2019. Stämningen var verkligen på topp i den härliga kvällssolen på Dalhems IP. Vi smittades av spelarnas entusiasm och sa ”Det verkar ju hur kul som helst. Ska inte vi också börja spela fotboll?” .”Jo, det är klart att vi ska!”
Sagt och gjort, där och då bildades Backarnas äldsta och nyaste lag. Vi blev 7 spelare i laget det första 3 minuterna, haha. Sen gick det undan, fick styrelsebeslut dagen efter och egen bolltunna inom några dagar. 05/06 och damlaget hejade på lånade glatt ut planyta till oss under deras träningstid:)
Vi hann inte ens annonsera efter fler spelare innan djungeltrumman fått så många spelare att söka sig till oss att vi fick börja skapa en kölista.
Namnet dam-damlaget myntades när en spelare skulle till oss hamnade hos damlaget där någon nog tyckte att hon såg något äldre ut så de svarade ”- Ah, du letar efter DAM-damlaget! de är där borta” när hon frågade efter damlaget:)
Träning varje tisdag och ibland på lördagar. Spelar just nu i Korpens 5-a-side och kommer sen vara med i deras utomhusserien också. Förlorar stort rent resultatmässigt men har väldigt väldigt roligt!

Verksamhetsplan 2020

 

Vi vill arbeta vidare med att få klubben att växa så att vi får fler spelare och mer engagerade personer runt lagen.

Vi vill fortsätta att uppmuntra alla lag att delta i cuper och seriespel. Vi vill också uppmuntra
lagen till att kliva utanför Skåne och prova på en cup med övernattning på annan ort ( än
Malmö).

Vi vill verka för att spelare och tränare hjälps åt i lagen, detta för att få bästa kamratskap och
bra träningar.

Vi vill skapa en klubbgemenskap hela vägen från fotbollsskola till damlag.


Vi skall:

 
-          Delta vid Backakarnevalen med kafé, hopptorn och doppa tränare.

-          Genomföra träningsläger.

-          Fortsätta med Skånes FF:s nya tränarutbildningar för alla klubbens tränare.

-          Fortsätta med Skåne FF:s spelarutbildningsplan (SUP)

-          Genomföra ny HLR-kurs för spelare, tränare och ledare

-          Arbeta aktivt för att hitta flera intäktsmöjligheter, främst i form av sponsorer för klubben.

 -         Jobba vidare med att fånga upp äldre spelare för ett engagemang i Backarnas FF som           
           domare eller ungdomstränare.

 -         Arbeta aktivt för att fylla på med fler tjejer i våra flicklag.

 

 

 
I samarbete med
Guldsponsorer
Silversponsorer
Bronssponsorer