Backarnas FF
Fotbollsföreningen på Kirseberg!
Vi är Backarnas FFs A-lag!

Malmös succélag grundat i systerskap, kämparglöd och fotbollsglädje. Punkfotboll ftw!

Sedan starten 2018 har vi satt Malmös fotbollshjärtan i brand och omnämnts i bland annat SVT, Sydsvenskan och Nöjesguiden. Till 2019s fotbolls-VM frontade vi VISAs stora kampanj tillsammans med Kosovare Asllani. Årets Idrottsförening 20/21!

Följ oss och älska oss - för vi behöver er, men framför allt behöver ni oss i era liv!<3

492 personer såg oss spela!
2022-04-09 20:25

Den 8 mars blev braksuccé för klubben när vi i A-laget spelade mot Malmö City FC inför 492 personer! Tillsammans uppmärksammade vi ojämlikheterna inom fotbollen och styrde till folkfest med efterföljande efterfest på Rex.

I publiken sågs även landslagslegendarer som Caroline Seger som tagit sig till Sorgenfri IP i solidaritet med kvinnokampen.

TACK till den stora skara människor som skapade en inramning vi aldrig glömmer!

Framåt Backarnas!

Storförluster och bragdvinster - så gick säsongen för vårt A-lag!
2021-11-14 23:02

..Eller ska vi säga Ö-lag? Ambitionen hos vårt fantastiska damlag har såklart varit densamma som tidigare säsonger: ha roligt! Skit i resultat! Gemenskapen i laget går först!

Efter en stark inledning i juni där serien äntligen fick dra igång och vi fick släppa in 100 i publiken, var självförtroendet skyhögt. Vi hade just vunnit över debutanterna Torna Hällestad med 2-1 inför sjungande rosaklädda supportrar, till ljudet av den trumma som ekade över Kirseberg den kvällen. Inget kunde stoppa oss nu!

Men det kunde man, såklart. 0-12 slutade matchen mot LB07 veckan efter. Men äsch. Det följdes ju upp med premiären för året hos lagets hemmapub Mässingshornet, så ingen skada skedd hos det här gänget.

Så höll det sedan på. Förlust, vinst, förlust, vinst. Vi njöt av fotboll i sommarsolen, i regnet på leriga långklippta gräsmattor och gick in i hösten med en stabil trupp på 34 spelare. Aldrig förr har laget lunkat på så fint, med en trygg och harmonisk känsla spelare emellan.

Utvecklingen det här laget gjort sedan starten sommaren -18 visar sig också tydligt på målskillnaden: -22! För att jämföra med säsongen 2019: -102. Ett gäng av dessa gjordes i lagets favoritderbyn mot Kirsebergsklubben Malmö City FC! 3-3 följt av förlust med 1-2 blev resultaten i årets derbyn, som alltid lever upp till ryktet om att vara stans härligaste fotbollsmatcher.

Så kom november och den evighetslånga säsongen led mott sitt slut. Ett år till har passerat i Backarkalendern och vi laddar om batterierna med fysträning i Collective Efforts lokaler och lite fotbollspass på Kirsebergs IP. Men det går lugnt till. Stela kroppar ska värmas upp och vila ut sig.

Tills vi ses hemma på Dalhems IP igen ska vi spela ett par cuper, åka på läger men mest bara hänga och ha det gött. Det är trots allt det vi är allra bäst på.

Vi ses när våren nalkas alla rosasvarta! Länge leve BFF!

/BFF A

BACKARNAS FF ÄR ÅRETS IDROTTSFÖRENING 20/21!
2021-11-14 22:08

Den sjukaste kvällen i kvinnominne!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Vi vann!

På Malmö Föreningsgala fick vi ta emot det finaste priset av dem alla. Den här klubben va. God bless allt rodd, allt engagemang och all tid som läggs på att driva denna förening. BFF är en urkraft och vi alla är glada att få åka med.

Heja BFF!

MFF-match och serien inställd - då körde vi Robinson!
2020-04-26 21:32
Lördagen 25 april 2020 skulle bli en stor dag i Backarnas FFs historia. Vi skulle inte bara ha hemmapremiär - vi skulle ta emot Malmö FF som till denna säsong nystartat sin damverksamhet.

Pga det rådande läget gjorde våra spelare det bästa av situationen och styrde ihop en Robinsontävling. Lag Nord, Syd och Gränslandet gjorde upp på olika platser i Malmö och sammansvetsade laget.

Vi håller ut ytterligare och hoppas på att få spela den efterlängtade matchen mot Malmö FF vid annat tillfälle. För kom ihåg - allt under 25-0 är en bragd!
Vad spelar 11-0 för roll?
2019-04-15 11:06
Inte ett skit!

Vi for till Gislöv och åkte på storstryk, hade en fantastisk rolig resa ihop och avslutade kvällen hemma på Möllan - som sig bör.

Nästa hållpunkt: HEMMAPREMIÄR 23 APRIL 18.30 DALHEMS IP.

Vi ses.
Ons 22/6 19:00