SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Backarnas FF
Fotbollsföreningen på Kirseberg!
8 mars - Las Presidentas vs Malmögäris + Efterfest @ Moriskan
2019-03-01 08:37
Foto: Emma Watson
Slutsignalen. Den är här.

Den 8 mars 18.45 bjuder Malmögäris BFF (Backarnas FF) och Las Presidentas (Malmö City FC) in er - medborgare, styrelser, politiker, journalister, fotbollsspelare och supportrar - till match, manifestation och fotbollsfest på Sorgenfri IP och Moriska Paviljongen.

Vi kommer inte längre att tolerera den enorma brist på jämställdhet som än idag råder inom fotbollen i Sverige - oavsett nivå. Det är dags sedan länge att SvFF, fotbollsspelare, journalister och supportrar agerar och börjar ta kliven framåt för en jämställd fotboll - på riktigt.

I halvlek kommer fotbollsfantasten och programledaren bakom podcasten Halvlek med Jazz, Jasmin Nur, att hålla tal. Jasmin efterföljs av Marina Karlsson, processledare och ledare på Futebol dá força (FDF). Fotbollsplanen gästas även av artisten Hanutten och kören Heja Malmö.

Under kvällen kommer en insamling att ske till förmån för Futebol dá força för att stötta deras viktiga arbete. FDF är en internationell organisation som stärker tjejers rättigheter och möjligheter genom fotboll.

När natten tränger sig på host:ar båda lagen spegelsalen på Moriska Paviljongen natten ut. Fet musik och aktiviteter utlovas - mer info kommer löpande!

Ta på dig din festligaste outfit, känn vrede och hoppfullhet, knyt näven i luften och heja fram Malmös två succélag.

Vi ses på Sorgenfri IP den 8 mars klockan 18.45 - för svensk damfotbolls framtid.

(Och psst gänget - kom i tid. Vi räknar med mycket publik och innan avspark sker ett viktigt framträdande ni inte bör missa!)

Peace och punk,

Las Presidentas och Malmögäris
 
I samarbete med
Guldsponsorer
Silversponsorer
Bronssponsorer