Backarnas FF
Fotbollsföreningen på Kirseberg!
Vi är Backarnas FFs damlag!
Malmös succélag grundat i systerskap, kämparglöd och fotbollsglädje. Punkfotboll ftw!

Sedan starten 2018 har vi satt Malmös fotbollshjärtan i brand och omnämnts i bland annat SVT, Sydsvenskan och Nöjesguiden. Till 2019s fotbolls-VM frontade VISAs stora kampanj tillsammans med Kosovare Asllani.

Följ oss och älska oss - för vi behöver er, men framför allt behöver ni oss i era liv! <3
MFF-match och serien inställd - då körde vi Robinson!
2020-04-26 21:32
Lördagen 25 april 2020 skulle bli en stor dag i Backarnas FFs historia. Vi skulle inte bara ha hemmapremiär - vi skulle ta emot Malmö FF som till denna säsong nystartat sin damverksamhet.

Pga det rådande läget gjorde våra spelare det bästa av situationen och styrde ihop en Robinsontävling. Lag Nord, Syd och Gränslandet gjorde upp på olika platser i Malmö och sammansvetsade laget.

Vi håller ut ytterligare och hoppas på att få spela den efterlängtade matchen mot Malmö FF vid annat tillfälle. För kom ihåg - allt under 25-0 är en bragd!
Vad spelar 11-0 för roll?
2019-04-15 11:06
Inte ett skit!

Vi for till Gislöv och åkte på storstryk, hade en fantastisk rolig resa ihop och avslutade kvällen hemma på Möllan - som sig bör.

Nästa hållpunkt: HEMMAPREMIÄR 23 APRIL 18.30 DALHEMS IP.

Vi ses.
400 personer såg Malmögäris BFF spela!
2019-03-09 11:04
Foto: Mikael Roos

TACK. 💖 Till supportrar (400 på plats!!!). Till Las Presidentas. Till vår underbara klubb Backarnas FF. Till Niklas Dahre på Malmö Gitarrverkstad för ljud. Till kören Heja Malmö och solist Hanutten. Till Mikael Roos för fantastiska bilder.

Tillsammans för vi damfotbollen framåt och skapar folkfest. Vilken jävla vår vi har framför oss - och vi kunde inte fått en bättre start på den än detta. Tack Malmö.

FORZA BFF 💖

8 mars - Las Presidentas vs Malmögäris + Efterfest @ Moriskan
2019-03-01 08:37
Foto: Emma Watson
Slutsignalen. Den är här.

Den 8 mars 18.45 bjuder Malmögäris BFF (Backarnas FF) och Las Presidentas (Malmö City FC) in er - medborgare, styrelser, politiker, journalister, fotbollsspelare och supportrar - till match, manifestation och fotbollsfest på Sorgenfri IP och Moriska Paviljongen.

Vi kommer inte längre att tolerera den enorma brist på jämställdhet som än idag råder inom fotbollen i Sverige - oavsett nivå. Det är dags sedan länge att SvFF, fotbollsspelare, journalister och supportrar agerar och börjar ta kliven framåt för en jämställd fotboll - på riktigt.

I halvlek kommer fotbollsfantasten och programledaren bakom podcasten Halvlek med Jazz, Jasmin Nur, att hålla tal. Jasmin efterföljs av Marina Karlsson, processledare och ledare på Futebol dá força (FDF). Fotbollsplanen gästas även av artisten Hanutten och kören Heja Malmö.

Under kvällen kommer en insamling att ske till förmån för Futebol dá força för att stötta deras viktiga arbete. FDF är en internationell organisation som stärker tjejers rättigheter och möjligheter genom fotboll.

När natten tränger sig på host:ar båda lagen spegelsalen på Moriska Paviljongen natten ut. Fet musik och aktiviteter utlovas - mer info kommer löpande!

Ta på dig din festligaste outfit, känn vrede och hoppfullhet, knyt näven i luften och heja fram Malmös två succélag.

Vi ses på Sorgenfri IP den 8 mars klockan 18.45 - för svensk damfotbolls framtid.

(Och psst gänget - kom i tid. Vi räknar med mycket publik och innan avspark sker ett viktigt framträdande ni inte bör missa!)

Peace och punk,

Las Presidentas och Malmögäris
Kick-off!
2019-01-18 10:52
Mittbackarna Anna Blixt och Ebba HÄST Nilsson.
Låt året börja!

Igår fanns mycket att fira - att vi äntligen anslutit oss till Backarnas FF - och nu äntligen får dra igång det här året!

Vi började på hederligt vis i klubbstugan med lära-känna-lekar och fuldans. Sedan la vi grund för vår nya tradition - att gå till hemmapuben Mässingshornet. Käk och allsång - härligare start kunde vi inte få ihop!

Nu åker vi!
Lör 3/10 15:00